HomeOver onsDienstenCursussenContact
Datamanagement
Divisie 6 - VUmc
Cursussen

Introductie datamanagement

Om de produres rondom de datamanagement ondersteuning te verhelderen en de inhoudelijke kennis te verbeteren, wordt in principe 2 keer per jaar een introductie bijeenkomst/cursus datamanagement voor EMGO promovendi en junior onderzoekers georganiseerd.

De eerste bijeenkomst (introductie datamanagement, deel 1) gaat vooral in op alle aspecten die een rol spelen voor en tijdens de dataverzameling, zoals de verschillende mogelijkheden voor dataverzameling en de eventuele noodzaak van een administratieve database voor het beheren van de dataflow. De tweede bijeenkomst (introductie datamanagement, deel 2) staat vooral in het teken van het het opschonen, bewerken, documenteren en archiveren van data. Bij beide bijeenkomsten wordt zowel aandacht besteed aan procedurele, kwaliteits- als inhoudelijke aspecten.

Datamanagement in de BROK cursus

De afdeling datamanagement verzorgt 4 keer per jaar het onderdeel datamanagement in de BROK cursus (Basiscursus Regelgeving en Organisatie Klinische onderzoek). Dit onderdeel is een verkorte en aan klinisch onderzoek aangepaste variant van bovenstaande introductiecursus.

Cursus Inleiding SPSS

Vanuit de afdeling datamanagement wordt minimaal 2 keer per jaar een cursus inleiding SPSS gegeven in het kader van het Postinitieel Masteronderwijs Epidemiolgie (Epidm).